От днес земеделските стопани могат да подават заявления за подпомагане по

...
От днес земеделските стопани могат да подават заявления за подпомагане по
Коментари Харесай

Започва приема на заявки за подпомагане по подмерки COVID 1 и COVID 2

От днес земеделските стопани могат да подават заявки за подкрепяне по подмярка " Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани Коронавирус 1 " и подмярка " Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани Коронавирус 2 ", заяви Държавният фонд " Земеделие ". Приемът е до 21 септември 2020 година, а заявките ще се одобряват в общинските служби по земеделие.
По Коронавирус ограниченията се подкрепят аграрни стопани, микро, дребни и междинни предприятия, както и групи и организации на производители, които са изключително наранени от рецесията, провокирана от пандемията от ковид. Всички претенденти би трябвало да имат регистрация по реда на Наредба номер 3 от 1999 година за основаване и поддържане на указател на земеделските стопани.
Подмярка Коронавирус 1 е с бюджет 93,5 млн. лв. и обгръща секторите - " Плодове и зеленчуци ", " Маслодайна роза " " Винени лозя ", " Декоративни растения ", " Животновъдство " (говеда, биволи, овце и кози) и " Пчеларство ".
Допустими за подкрепяне по подмярка Коронавирус 1 са аграрни стопани, кандидатствали за подкрепяне по схемите за директни заплащания през Кампания 2019 и Кампания 2020 или кандидатствали и утвърдени за даване на държавна помощ de minimis за поддръжка на пчеларите през 2019 година. Подкрепа ще получат и бенефициенти с настоящ контракт или утвърдено заявление по ограниченията от ПРСР 2014 - 2020 година лице, приравнено към средносписъчния брой на личния състав - за претенденти, отглеждащи птици.
Един аграрни собственик може да получи подкрепяне за повече от една от изброените действия, само че не повече от левовата равноценност на 7000 евро.
Условията за даване на помощите и документите за кандидатстване по подмерките са написани в оповестената в Държавен вестник, бр. 70 от 7.08.2020 година Наредба номер 2 от 5 август 2020 година за използване на мярка 21 " Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани и дребни и междинни предприятия, които са изключително наранени от рецесията, провокирана от COVID-19 " от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 - 2020 година
След приема на заявки за подкрепяне Държавна фирма " Земеделие " прави административни инспекции на показаните документи от претендентите и по-късно утвърдената финансова помощ се изплаща. Съгласно направения от ДФЗ показателен график за заплащанията до края на годината, еднократната финансова помощ по подмярка Коронавирус 1 ще се изплаща в интервала 28 септември - 2 октомври 2020 година Плащанията по подмярка Коронавирус 2 ще са в интервала 10 ноември - 20 ноември 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР